dimarts, 17 de juny del 2014

FINAL DE CURS DE 6è. CURSET "FEM MÚSICA" 2014


Dimarts dia 17 de juny L'Agrupació estava de gom a gom. "Les meves Dives" cantaven i teniem preparat un suculent acomiadament i una copa de cava. S'ha acabat el curs i "FEM MÚSICA" no tornarà fins al setembre.
 Ens ho hem passat molt be i tota la música  ha sigut un éxit.
.
Recital Líric a càrrec de:
CARME HERNANDEZ, soprano.
ROSA MARIA YSAS, mezzo soprano.
ELENA FUSTER, piano.
Programa: "La Maja Dolorosa" de E. Granados, "Jota" de M. de Falla, "L'Amico Fritz" de P. Mascagni, "Va! Laisse conter mes larmes" de"Werter" de Massenet, duo de "Barcarola" de Offenbach i duo de "Els Gats"  de Rossini. Van ésser tants els aplaudiments que van seguir cantant, "Laisa ch'io pianga" de l'Ópera Rinaldo de Hendel i "T'estimo" de Grieg. La nostra estimada Montse Ventura Presidenta i Delegada de "FEM MÚSICA" estava entre nosaltres i li vam dedicar el bis de "Els Gats" Carme Hernandez i Rosa M.Ysas, són cantants internacionals amb un currículum molt extens, Han cantat a El Liceu, a Mèxic i a tot arreu... els hi donem les gràcies de tot cor. Moltes gràcies a "l'Agrupació d'empleats jubilats i pensionistes de La Caixa d'estalvis i Pensions de Barcelona". A Jaume Torrens i Montse Ventura, nous presidents i tots els que treballen per L'Agrupació i el nou local del c. París 189, entresòl  perqué gràcies a ells es fa el Curset "FEM MÚSICA" i un record molt especial per a tots els que segueixen el Curs com, M. Dolors Perez, Srs Romero, Ma. Teresa Pagan, Montse Esquerra, Ana Ma. Borbon, Antoni Ribelles, Montse Cataumbert, M. Lluïsa Claros, Josep Llauradó, Carme Rius, Pelai Ribas, Paquita Juncosa, Ferran Munté, Assunció Munté, Pilar Pelascea, Joan Marí, Yan, José Carmona, Victòria Salabarnada, Lupe Golovardes.... i tots els que venen a escoltar la nostra música, MOLTES GRÀCIES!!

Molt bon estiu!

diumenge, 15 de juny del 2014

6è. CURSET " FEM MÚSICA" 16a. SESSIÓ.

Dimarts 10 Juny 2014.
Ludovico - Monk  
Fantàstic duo de cançons i àries d'Òpera, estil "Underground".

Aquest dia va ésser diferent. Vam gaudir plenament d'un pianista virtuós amb una musicalitat i una pulsació del teclat maquíssima, Jeroni Pagan Pérez pianista, acompanyant un ecléctic cantant de les mes diverses tendències de vanguardia Luis Blanco. 
Jeroni; Estudia la carrera de piano al "Conservatori Superior del Liceu" posteriorment realitza asignatures de grau superior, piano-jazz, llicenciat en Història de l'Art (especialitat Musicologia). Cursà un Master en Gestió Cultural i es treu el "Llicenciate Music Teaching diploma" (Rokschool of England). La seva formació és fruit d'un gran treball amb cursos i seminaris. És teclista de diversos grups  de Jazz, Pop-Rok, disco Funk etc...
És compositor d'obres musicals per encàrrec de teatre i cinema. Destacarem  "La Punyalada" Opera-Rok. Actualment treballa a L'Escola de Música "Jam sessión" de Barcelona com a cap d'estudis, profesor de piano, composició i Combo i com a professor de noves tecnologies al "conservatori de Sabadell" 

Lluís: Director de la "Escola de música " Jam sessión" de Barcelona, de molt jove es va iniciar en el "Rock underground" 

i amb estils  diferents com es  l'Òpera, Jazz, Soul, el Progresiu o la fusió Jazz-Rock. Ha venut milers de CD. a EE.UU. al Japo i ha fet gires a Àustria, Alemanya, Suissa, França, Eslovènia etc....
El seu últim treball "Rocktambulo" gravat en analògic i editat en vinil està considerat "Mejor àlbum de Rock progresivo 2011"
El programa molt divers en cançons i òpera, cada obra ben explicada i remarcada per fer-nos gaudir més del concert. No tenien escrit el programa si no que anaven dient les obres una a una. Eren moltes i vaig a dir-ne unes quantes: Tosca de puccini, Werter de Massanet, Quitolis Pecata Mundi, Requiem, "Damunt de tú nomes les flors" de Mompou, Turandot de Puccini, Cançó Incerta de Toldrà, Lied de Paurcel, MALLER, Ave Ma. schubert i la de Gounot etc... Jeroni va interpretar al piano una composició seva  i Lluís "Il Pagiacci". 
El temps s'acabava però ells estaven molt animats. Però haviem d'acabar i seguien actuant fins que la llum feia pampalluges.

MOLTES GRÀCIES!!!




divendres, 13 de juny del 2014

6è. CURSET "FEM MÚSICA" 15a. SESSIÓ. 2.



Dimarts 27 de Maig del 2014, va ésser un concert especial (Apoteòsic)
ROSA MARIA RIBAS, Soprano
JORDI ROQUETA, Tenor
ELENA FUSTER, Piano.
REPERTORI:
" Ma rendi pur contento" de V. Bellini.
"V'adoro pupille" Giulio Cesare in Egitto de Haendel "L'alba sepàra dalla luce l'ombra" de Tosti "Io son l'umile ancella" Adriana Lecouvrer de F. Cilea, "Granada" de  Lara. "En el Vallespir" Cançó d'amor i de guerra de Martínez

Valls. "Forjador" Cançó d'amor i de guerra de Martínez Valls "Mi chiamano Mimì" La Bohème de G. Puccini "Dein ist mein gances Herz" Das Land des Lächelns de F. Leár "Vissi d'arte" Tosca de G. Puccini "Parigi o cara" Duo: La Traviata de G. Verdi.
La gent no parava d'aplaudir i en demanava més, "una altra, una altra, una altra"... Els cantants van ser molt generosos i el concert va seguir amb el duo de "La viuda alegre" de Lear "Ave Maria" de Schubert
i "Lascia ch'io pianga" Rinaldo de Hendel. Quina pena que s'acabés!!! Va ésser una maravella, una passada de concert, ens ho vam passar molt bé. Esperem amb molta il·lusió que tornin aviat.

GRÀCIES Rosamari i Jordi i a tots els que estàven a la sala.